Hoe u factureringskosten van Microsoft of MSbill.info kunt onderzoeken

Als u onbekende facturering tegen u in rekening brengt door MSbill.info (Microsoft) of bill.ms.net in uw maandelijkse bankafschrift of een andere betaling, kunt u dit onderzoeken. Het gegeven bericht bevat instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen met betrekking tot factureringskosten van Microsoft of MSbill.info .

Onderzoek een factureringstoeslag van Microsoft of MSbill.info

Er zijn veel gevallen waarin we merken dat een afschrijving is geweigerd vanwege onvoldoende saldo, een verlopen kaart of wanneer er wijzigingen zijn aangebracht in de factuurgegevens. Dus, Microsoft factureert het account na een paar dagen opnieuw. Als u zeker weet dat er oneerlijk in rekening is gebracht, kunt u de factureringsgegevens als volgt onderzoeken:

  1. Controleer uw bestelgeschiedenis
  2. Controleer de aankoopgeschiedenis
  3. Betaalopties beheren.

1] Controleer uw bestelgeschiedenis

De dingen die u koopt / koopt, of de abonnementen waarvoor u betaalt, worden altijd weergegeven in uw bestelgeschiedenis. Ga dus naar deze pagina en log in met uw Microsoft-account. Als u meer dan één Microsoft-account gebruikt, log dan in op elk account om uw bestelgeschiedenis te bekijken.

Vergelijk uw account met de betreffende afschrijving. Het is mogelijk dat de onverwachte kosten betrekking hebben op een abonnement of een verkeerde aankoop door iemand in uw gezin. Dit gebeurt voornamelijk wanneer u gezinsleden toestaat een apparaat met uw account te delen. Ze kunnen dus iets kopen zonder het op dat moment te zeggen. Om dit te verifiëren,

Ga naar uw familiegroep en log in met uw Microsoft-account. Zoek de naam van het gezinslid wiens aankopen u graag zou willen zien.

een vraag stellen over factureringskosten van Microsoft

Selecteer ' Meer opties '> ' Uitgaven' en scrol voor recente aankopen omlaag naar ' Aankoopgeschiedenis '.

Als u meer dan 90 dagen aankoopgeschiedenis wilt controleren, vraagt ​​u uw gezinslid zich aan te melden bij uw gezinsgroep.

factureringskosten van Microsoft

Ga vervolgens naar ' Betaling en facturering' en kies de optie ' Bestelgeschiedenis '.

Om onverwachte kosten van familieleden of anderen te voorkomen, moet u onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen in de Microsoft Store voorkomen door voor elke aankoop een wachtwoord te vragen. Zie dit bericht voor gedetailleerde instructies.

2] Betalingsopties beheren

Als u vermoedt dat iemand uw betalingsgegevens heeft verkregen, neem dan onmiddellijk contact op met uw betalingsprovider om verdere kosten te voorkomen. Wijzig ook uw betalingsoptiegegevens in uw Microsoft-account. Ga naar ' Betalingsmogelijkheden '.

Verwijder hier debet- of creditcardgegevens.

U kunt ook onderzoeken of u onnodig bent belast door te kijken of:

  • U hebt voor het eerst een creditcard gebruikt bij Microsoft - Als u een aankoop bij Microsoft hebt gedaan met een nieuwe creditcard, wordt er vaak een kleine autorisatie-inhouding geplaatst om de factuurgegevens te verifiëren. Deze kosten zijn echter teruggedraaid. U hoeft zich er dus geen zorgen over te maken.
  • Als u terugkerende rekeningen voor Xbox Live, Office 365, OneDrive of Skype-abonnement hebt ingeschakeld - Soms schrijft u zich in voor een gratis proefabonnement, maar annuleert u dit niet op tijd. Als zodanig word je automatisch ingeschreven voor een betaald abonnement en worden er dus kosten voor in rekening gebracht. Log in op Services en abonnementen om te controleren of je een abonnement met terugkerende facturering hebt. Als je meer dan één Microsoft-account hebt, log dan in op elk account om je abonnementen te bekijken en te zoeken naar abonnementen met terugkerende facturering.
  • Uw meerdere aankopen worden gegroepeerd in één afschrijving: als u meerdere aankopen doet in de Microsoft Store maar deze over een paar dagen verspreidt, factureert Microsoft al die aankopen als één afschrijving. Om dit te verifiëren, kunt u uw bestelgeschiedenis controleren.
  • Uw bestelling is opgesplitst in meerdere zendingen en facturen, of de verzending is vertraagd - bestellingen met meerdere artikelen worden soms opgesplitst in verschillende zendingen en gefactureerd op basis van 'per zending'. dit is vooral te zien bij items die pre-orders zijn, items die in backorder staan ​​of bestellingen die van verschillende locaties komen. Dus als een artikel niet op voorraad is, wordt de verzending vertraagd, evenals de facturering. U kunt dit verifiëren door uw bestelgeschiedenis te controleren en deze te vergelijken met het overzicht om erachter te komen hoe uw bestelling mogelijk is opgesplitst in verschillende facturen. Controleer ook of de verzenddatums voor elk item anders zijn.
  • Je hebt een pre-order - Microsoft brengt meestal geen pre-orders in rekening voor fysieke items totdat ze zijn verzonden. Uw betalingsprovider kan echter een autorisatie-inhouding plaatsen voor een klein bedrag of tot maximaal het bedrag van uw aankoop. Deze worden echter meestal teruggedraaid voordat het item wordt verzonden.

Ik hoop dat je de post nuttig vindt.