Top 10 Android-apps om Windows 10 pc op afstand te bedienen vanaf de telefoon

Met Microsoft hebben gebruikers toegang tot de Windows-pc op uw telefoon. Toegang tot meerdere platforms is eerder een geweldige manier om altijd veilig verbonden te zijn met uw werk, tenminste als u dat wilt. Maar het gaat ook verder: met deze Android-apps kun je alles doen wat je zou doen op je Windows 10-pc , en je kunt het allemaal doen vanuit je bed of je auto, of tijdens het kamperen.

Android-apps om de pc op afstand te bedienen met uw telefoon

Er zijn verschillende Android-apps die Windows 10 kunnen bedienen via uw telefoon, via WiFi, Bluetooth of een internetverbinding. Er zijn in principe twee soorten applicaties die u helpen om de Windows 10-computer te besturen met een Android-telefoon: de ene doet dit door het scherm van uw pc over te zetten naar uw telefoon. Terwijl de andere een muis gebruikt, die vergelijkbaar is met een afstandsbediening voor het besturen van een Windows-computer met een Android-telefoon. Dit zijn de beste Android-apps om Windows 10 vanaf de telefoon te bedienen.

1] PC-afstandsbediening

Android-apps om de pc op afstand te bedienen met uw telefoon

Deze Android-app maakt ook gebruik van Bluetooth of WiFi om uw Windows 10-pc te bedienen, en de afstandsbediening heeft ook een ongelooflijk aantal handige functies. Naast een gewoon toetsenbord en muis heb je ook programma's als Powerpoint en Excel. Deze app maakt gebruik van de Remote Desktop-functie om u het startscherm van uw Windows 10-systeem te laten zien. Het heeft ook meer dan 25 consolegames die je met het touchpad kunt spelen. Bovendien heeft het ook verschillende lay-outs voor gamepads, waarmee je je eigen game kunt maken. Deze app is hier te downloaden.

2] Chrome Remote Desktop

Deze app zet je pc over naar je telefoon en laat je hem vanaf daar bedienen. Het is toegankelijk via een afstandsbediening en u heeft een Google-account nodig om de functies van de afstandsbediening te gebruiken. Een van de beste functies van deze desktop-app is de onberispelijke functie voor het delen van schermen. Gebruikers vinden deze app ongelooflijk nuttig, omdat hij praktisch en zeer gebruiksvriendelijk is. U kunt het gebruiken met een touchpad, zoals op uw telefoon, of u kunt een muis krijgen. Het enige dat u nodig heeft, is aangemeld zijn bij Google Chrome met uw Google-ID. Deze app kan vanaf hier worden gedownload.

3] KiwiMote

KiwiMote is een van de best beoordeelde en meest gebruikte Android-apps. Het werkt via wifi en vereist dat uw systeem en telefoon zijn verbonden met dezelfde hotspot of router - u kunt dit doen door een QR-code te scannen, of u kunt om een ​​pincode vragen om de twee te verbinden. Maar voor deze app moet u Java op uw systeem installeren. Gebruikers hebben beweerd dat deze app de meest responsieve gamepad en muis heeft, en dat je er ook applicaties als Media Player en Adobe PDF mee kunt gebruiken, wat in feite desktop-applicaties zijn. Deze app kan hier worden gedownload.

4] TeamViewer

Misschien wel de meest gebruikte Android-app voor Windows 10, TeamViewer heeft ook een desktopversie waarmee je de ene computer vanaf de andere kunt gebruiken. De app is functioneel via een afstandsbediening en maakt ook de gemakkelijkste bestandsoverdrachten mogelijk en ondersteunt meer dan één monitor. De app wordt enorm gebruikt in IT-sectoren - zowel de Android- als de desktopversie. Het zijn de meest betrouwbare en responsieve apps waarmee u uw Windows 10-systeem kunt bedienen. U kunt uw TeamViewer-gebruikers-ID en wachtwoord gebruiken om uw telefoon via TeamViewer met uw pc te verbinden. Deze app kan vanaf hier worden gedownload.

5] Uniforme afstandsbediening

De app gebruikt bluetooth of wifi om het systeem te bedienen en heeft al meer dan 75 vooraf geïnstalleerde programma's. Naast Windows ondersteunt het ook Linux en Mac. Het verandert je telefoon in een 'universele afstandsbediening'. Je kunt ook je pc-scherm bekijken met deze app en het werkt zelfs met extra toetsenborden zoals SwiftKey en Swipe. U kunt een gratis versie van de Unified Remote downloaden die u alleen selectieve functionaliteit biedt, of u hebt toegang tot alle functies voor een eenmalige vergoeding. Deze app kan hier worden gedownload.

6] VNC-kijker

Een op afstand bediende app van de makers van VNC (een van de beste desktop sharing-systemen), de VNC Viewer geeft je toegang tot het scherm van je pc. Het is een van de commercieel meest gebruikte Android-apps voor het gebruik van Windows 10 - de meeste werkplekken of IT-medewerkers vertrouwen op deze app voor off-site werk via hun telefoons. Je kunt ook hun nieuwste versie VNC Connect bekijken. U kunt de app hier downloaden.

7] Splashtop 2

De externe app voor prestaties is om meer dan één redenen geweldig. Het is een van de veiligste apps waarmee u uw Windows 10-systeem kunt bedienen, en is perfect voor gaming, en vooral racegames. Deze app is ook populair bij IT-professionals en ze gebruiken deze vaak om de systemen van hun klanten te ondersteunen. Ze hebben een gratis proefversie voor nieuwe gebruikers, maar het wordt aanbevolen dat u het betaalde pakket gaat gebruiken voor een betere service. U kunt de app hier downloaden.

8] Externe link

Het is een van de beste gratis Android-apps en maakt ook gebruik van wifi om verbinding te maken met uw Windows 10-systemen. Hoewel de Bluetooth-optie er ook is. Maar deze app staat bekend om zijn vele extra features, bijvoorbeeld de Joystick Mode waarmee je je telefoon als apparaat gebruikt voor betere spelmogelijkheden. Maar deze app is meer geschikt voor iemand die enige expertise heeft in applicaties. U kunt de app hier downloaden.

9] DroidMote

Nog een briljante app als je wilt gamen met je systeem, via je telefoon. Het ondersteunt Android, Linux en Windows en is buitengewoon gamervriendelijk. Het heeft zelfs een aanraakmuis voor games die geen externe muis ondersteunen. Het is ook compatibel met Android TV. De externe app wordt eigenlijk gebruikt door professionele gamers en wordt niet bepaald aanbevolen voor regulier IT-werk, omdat daar veel betere opties voor zijn. U kunt de app hier downloaden.

10] Microsoft Remote Desktop

Hoe konden we onze goede oude Microsoft Remote Desktop-app vergeten? Misschien is dit voor Windows 10-gebruikers de meest compatibele applicatie, omdat deze van hetzelfde bedrijf is. U kunt de app hier downloaden.

Wanneer u een app kiest om toegang te krijgen tot uw Windows 10-pc, moet u er rekening mee houden waarvoor u deze gaat gebruiken. Als je het wilt voor kantoorwerk en het bijhouden van je CMS enz., Ga dan naar de Chrome Remote-app of de KiwiMote. Als u uw systeem voor recreatief gebruik wilt gebruiken, kiest u een app uit de laatste vier namen in de lijst. Als je werk en ontspanning op je agenda hebt staan, is het aan te raden om twee aparte apps voor gamen en werk te gebruiken, omdat dit het je veel gemakkelijker zal maken.

Misschien wilt u ook de volledige lijst met Microsoft-apps bekijken die beschikbaar zijn voor Android.