Hoe u het afsluiten van het systeem in Windows 10 kunt stoppen, annuleren, voorkomen en afbreken

Soms krijgt u mogelijk een bericht te zien - Het systeem wordt afgesloten. Sla al uw werk op . Of u krijgt mogelijk een bericht te zien - Start uw computer binnen 10 minuten opnieuw op om het installeren van belangrijke Windows Updates te voltooien . Of misschien hebt u per ongeluk op de knop Afsluiten of Opnieuw opstarten geklikt voordat u uw werk opsloeg en wilt u het afsluiten van het systeem stoppen of afbreken en deze bewerking stoppen. U kunt deze handige Windows-snelkoppeling op het bureaublad maken die u in dergelijke situaties kan helpen.

Annuleer het afsluiten of opnieuw opstarten van het systeem

systeemuitschakeling afbreken

U kunt een herstart of afsluiting niet annuleren met behulp van de Shutdown Event Tracker Windows-interface. Het is alleen mogelijk om deze taak vanaf de opdrachtregel uit te voeren. Om het afsluiten of opnieuw opstarten van het systeem te annuleren of af te breken, opent u de opdrachtprompt, typt u shutdown / a binnen de time-outperiode en drukt u op Enter. Het zou in plaats daarvan gemakkelijker zijn om er een bureaublad- of sneltoets voor te maken. Het argument / a zal het afsluiten van het systeem afbreken en kan alleen worden gebruikt tijdens de time-outperiode.

Maak een snelkoppeling voor het afbreken van het systeem

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied op uw bureaublad. Selecteer Nieuw> Snelkoppeling. Typ in het eerste vak van de wizard Snelkoppeling maken: shutdown.exe -a. Klik nu op Volgende en noem de snelkoppeling: Afsluiten beëindigen. Klik op Voltooien. Selecteer ten slotte een geschikt pictogram ervoor!

Om deze snelkoppeling Systeem afsluiten afbreken, een sneltoets , te geven , klikt u er met de rechtermuisknop op> Eigenschappen> tabblad Snelkoppeling. In het vak Sneltoets ziet u "Geen" geschreven. Klik in dit vak en druk op de A-toets op uw toetsenbord. De letters Ctrl + Alt + Del verschijnen automatisch en zijn nu uw sneltoets om het afsluiten af ​​te breken of het herstarten af ​​te breken. Klik op Toepassen> OK.

eigenschappenvensters

Dit kan alleen worden gebruikt tijdens de time-outperiode. Onthoud dus dat je misschien maar een paar seconden hebt om het afsluiten of herstarten te stoppen, en dat je dus beter echt snelle vingers hebt om deze snelkoppeling te kunnen gebruiken.

Als alternatief kunt u als volgt een afzonderlijke snelkoppeling maken voor Afsluiten:

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied op uw bureaublad. Selecteer Nieuw> Snelkoppeling. Typ in het eerste vak van de wizard Snelkoppeling maken: Shutdown -s -t 30. Klik op Volgende. Geef de snelkoppeling een naam: Afsluiten en klik op Voltooien. Selecteer er vervolgens een geschikt pictogram voor!

Wanneer u deze snelkoppeling gebruikt om af te sluiten, krijgt u eerst een dialoogvenster waarin staat: Windows wordt binnen een minuut afgesloten. In ons geval wordt het binnen 30 seconden uitgeschakeld.

Dit geeft u 30 seconden om het afsluiten van het systeem af te breken. Zodra het afsluiten of opnieuw opstarten is afgebroken, krijgt u een pictogram in uw systeemvak.

Klik op het icoon om het te laten verdwijnen!

Op dezelfde manier kunt u een herstartsnelkoppeling maken met een vertraging van 15 seconden in plaats daarvan: Afsluiten -r -t 30.

Over shutdown-schakelaars gesproken, misschien wilt u de opties voor afsluiten in Windows en nieuwe CMD-schakelaars voor shutdown.exe in Windows zien.