Hoe u Ultimate Performance Power Plan in Windows 10 kunt inschakelen

Ultimate Performance Mode is een energiebeheerschema in Windows 10, dat is ontworpen voor werkstations en bedoeld is om de prestaties van het besturingssysteem te optimaliseren. Hoewel het bedoeld is om de prestaties te verbeteren, zal IMO ook veel helpen voor gamers of voor iedereen met een taak met hoge intensiteit. In deze handleiding leren we hoe u Ultimate Performance Power Plan in Windows 10 inschakelt .

Ultimate Performance Power Plan is alleen beschikbaar voor pc's met een geavanceerde configuratie die rechtstreeks op stroom wordt uitgevoerd, en er is geen directe manier om dit voor alle pc's in te schakelen. Dat gezegd hebbende, zal ik deze modus nog steeds niet aanbevelen voor laptops, omdat het veel batterij verbruikt, maar als je zeker weet dat je het wilt, kun je het gebruiken voor je beste game-ervaring.

Ultiem prestatie-energieplan in Windows 10

Laten we proberen te begrijpen waarom deze modus is gebouwd. Op servers en werkstations waar prestatie een prioriteit is, heeft Microsoft alle factoren weggenomen die zorgden voor een evenwichtig stroomverbruik of iets anders om de batterij lang mee te laten gaan. Vaak moeten bedrijven de klus klaren en kunnen ze de kosten van stroomverbruik op peil houden omdat de resultaten op tijd nodig zijn.

Microsoft heeft deze modus zo gebouwd dat het gebruikers kan helpen om maximale prestaties uit hun hardware te halen. Deze modus is standaard alleen beschikbaar op werkstations. Deze modus is niet beschikbaar op systemen die een batterij gebruiken. Maar met deze hack kun je het voor iedereen inschakelen. Maar als u het inschakelt op een apparaat dat gebruikmaakt van de batterij, raakt de batterij snel leeg. U kunt het ook op uw bureaublad inschakelen.

Schakel Ultimate Performance Power Plan in

Volg deze stappen om Ultimate Performance Power Plan in Windows 10 in te schakelen. In deze modus werken applicaties sneller. Het verbruikt echter veel batterij en als u een laptop gebruikt, zorg er dan voor dat deze op het lichtnet is aangesloten.

Zorg ervoor dat je je pc hebt bijgewerkt naar Windows 10 versie 1803. Je kunt dit controleren in Instellingen> Systeem> Info.

Open nu Instellingen> Systeem> Energie en slaap> Extra energie-instellingen.

Vouw onder Kies om een ‚Äč‚Äčenergiebeheerschema aan te passen de optie 'Aanvullende plannen zichtbaar maken' uit.

Als u Ultimate Performance Mode niet ziet , volg dan de volgende stappen.

Open een opdrachtprompt als beheerder.

Kopieer de volgende opdracht in de opdrachtprompt en druk op Enter.

powercfg -duplicateschema e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

PowerShell-opdracht voor ultieme prestatiemodus in Windows 10

Minimaliseer de opdrachtprompt en Instellingen> Systeem> Energie en slaapstand> Extra energie-instellingen.

Selecteer Ultimate Performance Power Plan.

U kunt het energiebeheerschema verder aanpassen.

Ultiem prestatie-energieplan in Windows 10

De standaardmodi in Windows 10 zijn Gebalanceerd, Energiebesparing en Hoge prestaties. Ultimate Performance gaat een stap voor.

Hoogtepunten van de Ultimate Performance-modus:

  • Harde schijf gaat nooit slapen
  • Javascript-timerfrequentie is maximaal.
  • De sluimerstand en de slaapstand zijn uitgeschakeld.
  • Processor State, Colling Policy, maximale processorsnelheid is maximaal.

Schakel Ultimate Performance Mode uit

  • Ga terug naar Geavanceerde energie-instellingen.
  • Klik op Plan-instellingen wijzigen naast Ultieme prestatiemodus.
  • In het volgende venster kunt u ervoor kiezen om het te verwijderen.

Schakel Ultimate Performance Mode uit in Windows 10

Dus als je het niet ingeschakeld ziet op je laptop nadat je deze opdracht hebt gebruikt, ondersteunt je systeem het misschien niet.

Als je een pc hebt die de batterij niet gebruikt, raad ik je ten zeerste aan deze te gebruiken tijdens het gamen of wanneer je videobewerkingssoftware gebruikt die veel CPU / GPU-vermogen nodig heeft om het beste resultaat te krijgen in een veel kortere tijd.

Ultimate Performance Mode-vensters 10