Beste gratis alternatieve Microsoft Paint-software voor Windows 10 pc

Microsoft Paint is de eerste tekenapplicatie die op een computer wordt geïntroduceerd en bestaat al vanaf de vroege versies van Windows. Het is een klassiek tekenprogramma dat bekend staat om zijn eenvoud, en het is zeker het eerste toepassingsprogramma dat we ooit zullen hebben gebruikt. Maar helaas is het niet langer actief in ontwikkeling en kunnen ze in toekomstige releases worden verwijderd. In recente versies van Windows 10 zijn de meeste functies en functionaliteiten officieel verwijderd en verouderd in Windows 10. Microsoft Paint is een van de genoemde functies die zijn verouderd.

Microsoft heeft echter officieel verklaard dat Microsoft Paint gratis beschikbaar zal blijven via de Windows Store. Momenteel concentreert Microsoft zich op de nieuwe Paint 3D en wordt Microsoft Paint geïntegreerd in de nieuwe Paint 3D. Paint 3D is de voor de hand liggende vervanging voor Microsoft Paint en als u wat nieuwe functionaliteit wilt uitproberen, moet u Paint 3D gebruiken met nieuwe 2D- en 3D-tools.

Hoewel het geweldig nieuws is dat Microsoft Paint nergens heen gaat, moeten we toch een alternatief gereed houden dat vergelijkbare functies zou bieden als MS Paint. Hier is een lijst met enkele gratis Microsoft Paint-alternatieven die u misschien wilt bekijken.

Gratis alternatieve software van Microsoft Paint

In dit artikel ronden we enkele van de beste alternatieven voor Microsoft Paint af die gratis beschikbaar zijn. Dus laten we beginnen.

1. Paint.NET

Gratis alternatieve software van Microsoft Paint

Paint.net is een krachtige software voor het bewerken van afbeeldingen en foto's die op Windows 10 draait. Het is een voor de hand liggende vervanging voor MS Paint en ondersteunt een groot aantal handige tools. Het biedt een supereenvoudige gebruikersinterface, net als MS Paint, en kan gratis worden gedownload. Het ondersteunt alle basisfuncties zoals kleuren, afbeeldingen bewerken, speciale effecten, photoshop-achtige lagen, enz. Bovendien kunt u profiteren van geavanceerde functies zoals contrast, onbeperkt ongedaan maken en opnieuw uitvoeren, een reeks tekengereedschappen, kleurcorrectie, een verschillende plug-ins, verscherpingstools en vervagingstools met de gebruikersinterface die bijna lijkt op Microsoft Paint.

2. Krita

Krita is een open-source tekenprogramma dat een verscheidenheid aan tekengereedschappen biedt. Deze tool is een geweldige optie voor professionele artiesten die veel gratis artistieke tools aanbiedt die afwezig waren in MS Paint. Krita is uitstekend geschikt voor het produceren van concept art, illustraties en strips. Het is ook een geweldige tooloptie voor beginnende textuur- en matte schilders.

3. Artweaver

Artweaver is een schilderprogramma met alle functies dat een breed scala aan vooraf gedefinieerde realistische penselen biedt. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden om verbluffende kunst te maken. Het heeft een andere penseelconfiguratie om de workflow te optimaliseren, biedt een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en stelt u in staat om met meerdere artiesten aan hetzelfde document via internet te werken. Bovendien wordt het aangedreven door een krachtige kern die de hardware maximaal benut en in feite de functionaliteit verhoogt door aanvullende tools te ondersteunen.

4. GIMP

GIMP is een open-source fotobewerkingssoftware die beschikbaar is voor Linux en Windows. Het biedt verschillende tekengereedschappen om unieke kunstwerkcreaties te maken voor illustratoren, schilders, fotografen, grafisch ontwerpers, wetenschap en andere kunstenaars op beginnersniveau. In tegenstelling tot MS Paint biedt het hoogwaardige tools voor fotomanipulatie van hoge kwaliteit en kan het worden gebruikt voor het produceren van grafische ontwerpelementen, het maken van kunst en pictogrammen.

5. IrfanView

IrfanView is een eenvoudig grafisch viewerprogramma dat Windows 10 ondersteunt. De software is compact en lijkt sterk op MS Paint. Het is een geweldig hulpmiddel om afbeeldingen te bewerken en basisbewerkingen uit te voeren, zoals knippen, bijsnijden, roteren, spiegelen, verscherpen en het formaat van de afbeeldingen wijzigen. Het doet alle basistaken die in MS-verf worden gedaan en is ontworpen om snel en krachtig te zijn.

6. Pinta

beste alternatief voor microsoft-verf

Pinta is een open-source software voor het bewerken van afbeeldingen en foto's die beschikbaar is voor Linux, Mac en Windows. Het biedt elementaire tekengereedschappen om afbeeldingen te maken, ondersteunt 35 aanpassingen en effecten om afbeeldingen te manipuleren. Het ondersteunt ook geavanceerde functies en stelt gebruikers in staat om meerdere lagen te gebruiken voor eenvoudige bewerking en om de volledige geschiedenis van uw werk bij te houden.

7. Vectr

Vectr is een krachtig beeld- en fotobewerkingsprogramma voor het maken van exclusieve grafische ontwerpen. Hiermee kunt u eenvoudig vectorafbeeldingen maken met behulp van de uitgebreide tekengereedschappen. De gratis tool is compatibel met Linux, Mac en Windows. Vectr-gebruikers kunnen ook een realtime samenwerking aangaan waarmee u probleemloos een Vectr-document-URL naar collega's kunt sturen. Vectr wordt gebruikt om heldere en duidelijke presentaties, uitnodigingen, wenskaarten, websites, logo's, pictogrammen en ander artwork te maken. U kunt deze hier downloaden.

Welke is jouw favoriet?