Hoe Machine Check Exception blauw scherm in Windows 10 te repareren

Blue Screen of Death (BSOD) -fouten behoren tot de moeilijkst op te lossen. Ze sluiten het systeem eenvoudigweg af of starten het onmiddellijk opnieuw op en soms is het niet mogelijk om Windows opnieuw op te starten. Van de vele bekende fouten met een blauw scherm is er een heel moeilijk:

UITZONDERING VAN DE MACHINE CONTROLE

Fix Machine Check Exception Blue Screen-fout

De reden dat deze fout moeilijk op te lossen is, is dat deze meestal optreedt kort nadat Windows is geladen, waardoor we weinig tijd hebben om het probleem op te lossen. Sterker nog, het systeem loopt meestal vast voordat deze blauwe schermfout het uitschakelt.

Uitzondering machinecontrole Stopfout treedt op als gevolg van een storing of overbelasting van hardwarecomponenten. Als u dit blauwe scherm op Windows 10/8/7 ziet, zijn hier enkele suggesties die u kunnen helpen.

Zoals in het geval van de meeste Blue Screen of Death-fouten (BSOD), ligt het probleem meestal bij de stuurprogramma's. De beste preventie is dus om Windows op tijd bij te werken. Het probleem kan echter ook worden veroorzaakt door een slechte update, die mogelijk moet worden teruggedraaid. Het probleem kan ook met de hardware zijn.

Als we in staat zijn om in te loggen op het systeem, kunnen we Windows bijwerken en ook de apparaatstuurprogramma's bijwerken.

Zoals eerder vermeld, is het echter niet eenvoudig om lang bij Windows 10 ingelogd te blijven met dit probleem. In dat geval moet u proberen het systeem op te starten in de veilige modus. Nadat we waren aangemeld via de veilige modus, konden we Windows OS en de stuurprogramma's bijwerken. Als dat niet werkt, probeer dan hardwarestuurprogramma's te downloaden van de website van de fabrikant en deze te installeren.

Als dit niet helpt, kunt u overwegen om stuurprogramma's terug te draaien. De reden achter deze suggestie is dat hoewel de stuurprogramma's mogelijk zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie, ze mogelijk beschadigd zijn.

Als de bovengenoemde probleemoplossing niet werkt, moeten we mogelijk Opstartherstel uitvoeren. Druk op de Shift-toets en vervolgens op de knop Opnieuw opstarten om op te starten naar het scherm Geavanceerde opstartopties. Klik hier eenmaal op Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Opstartherstel.

Hoop dat het helpt!