Een standaardmapweergave instellen voor alle mappen in Windows 10

In Windows Verkenner hebt u misschien de verschillende instellingen voor de mapindeling voor verschillende mappen opgemerkt. Sommige mappen hebben kleinere pictogrammen, terwijl andere een grote weergave-indeling voor pictogrammen hebben. Er zijn verschillende maplay-outs beschikbaar in Windows 10/8/7 waaruit u voor elke map kunt kiezen. Hoewel Windows deze standaardinstellingen heeft ingesteld op basis van de aard van de bestanden in de map, kunt u desgewenst een standaardmapweergave instellen voor alle mappen. In dit bericht zullen we zien hoe u dezelfde weergave-instellingen van de huidige map als standaard instelt en toepast voor alle andere mappen op uw pc.

Wat zijn mapsjablonen

Laten we, voordat we doorgaan met het wijzigen van de weergave-instellingen van de map, eens kijken hoe mapsjablonen werken. Het is je misschien opgevallen dat mappen die afbeeldingen bevatten een andere weergave-indeling hebben dan die welke video's of documenten bevatten. Dit is de mapoptimalisatietechniek die in het spel wordt gebruikt en die een van de vijf sjablonen voor elke map kiest op basis van de inhoud die erin is opgeslagen. Deze sjablonen zijn:

  • Algemene items - van toepassing op elke map die een gemengde combinatie van bestanden en andere submappen bevat.
  • Documenten - is van toepassing op de mappen die documenten bevatten (Word-bestanden, tekstbestanden, enz.)
  • Afbeeldingen - is van toepassing op de mappen die afbeeldingsbestanden bevatten (.jpg-, .png-bestanden, enz.)
  • Muziek - is van toepassing op al dergelijke mappen die muziekbestanden bevatten (.mp3, .wav, enz.)
  • Videos - is van toepassing op elke map die alleen video-items bevat (.mp4, .avi, etc.)

De weergave-instellingen van een map toepassen op alle mappen in Windows 10

Telkens wanneer u een nieuwe map maakt en er enkele bestanden in plaatst, doet Windows zijn best om de mapsjabloon te bepalen op basis van de inhoud. Als u verschillende soorten bestanden in een map opslaat, wijst Windows automatisch algemene items toe als de mapsjabloon. Als u de sjabloon van een map wilt bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op het mappictogram en opent u het eigenschappenvenster . Navigeer hier naar het tabblad Aanpassen waar u de juiste sjabloon kunt zien die is geoptimaliseerd voor de betreffende map.

Stel een standaardmapweergave in voor alle mappen

Nu we duidelijk zijn over de basis, gaan we verder met de taak die voorhanden is. U kunt de weergave-instellingen van een map alleen toepassen op die mappen die zijn geoptimaliseerd voor hetzelfde type mapsjabloon. Zodra de weergave-indeling gegeneraliseerd is voor een type mapsjabloon (bijvoorbeeld Muziek ), zal elke keer dat u de indeling van bestandspictogrammen (van tegelpictogrammen naar grote pictogrammen) verandert, hetzelfde ook worden weerspiegeld in andere mappen die zijn geoptimaliseerd voor Muziek. sjabloon. Nu kunt u de onderstaande stappen volgen om de instellingen voor mapweergave toe te passen op een type mapsjabloon:

1. Open Verkenner met de toetsencombinatie Windows Key + E en navigeer naar de map die u als bron wilt gebruiken voor de instellingen voor weergave-indeling.

2. Navigeer naar het tabblad Weergave in de lintbalk bovenaan en verander de instellingen naar wens. U kunt de lay-out wijzigen en de mapdetails kiezen die u wilt weergeven, extra panelen toevoegen, de kolombreedte aanpassen, enz.

Stel een standaardmapweergave in voor alle mappen

3. Als u klaar bent met de wijzigingen, klikt u op Opties om het venster Mapopties te openen.

4. Navigeer naar het tabblad Weergave in het venster Mapopties.

5. Klik / tik op de knop Toepassen op mappen .

De weergave-instellingen van een map toepassen op alle mappen in Windows 10

6. Klik / tik op Ja in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

De weergave-instellingen van een map toepassen op alle mappen in Windows 10

7. Klik / tik op OK in het venster Mapopties om de instellingen op te slaan.

Dat is het. U hebt zojuist de weergave-instellingen voor een bepaald type mapsjabloon in het hele besturingssysteem gegeneraliseerd. Ik hoop dat dit voor jou werkt.

Zie dit bericht als Windows de instellingen voor mapweergave vergeet.

De weergave-instellingen van een map toepassen op alle mappen in Windows 10