Fix Windows Update Install Error 0x80070020

Bij een paar fouten met Windows Updates kan de Windows Update-service niet worden gestart, terwijl andere het proces stoppen terwijl het wordt uitgevoerd. Van de vele fouten met Windows Updates is er één Installatiefout 0x80070020 .

Windows Update Installatiefout 0x80070020

De oorzaak van deze fout is dat geïnstalleerde programma's het Windows Update-proces verstoren. Het kan een antivirusprogramma zijn, of een malware, of een PUP. De reden kan ook zijn dat er bestanden in het systeem ontbreken.

Windows Update-installatiefout 0x80070020

1] Wis de inhoud van de SoftwareDistribution- en catroot2-mappen

De procedure om de inhoud van de map SoftwareDistribution te wissen is als volgt:

Zoek naar de opdrachtprompt in de zoekbalk van Windows en klik met de rechtermuisknop op de optie. Selecteer Uitvoeren als beheerder. Typ de volgende opdrachten en druk na elk op Enter om ze uit te voeren:

net stop wuauserv net stop bits

Stop de WU-services

De eerste opdracht stopt de Windows Update Service en de tweede opdracht stopt de Background Intelligence Transfer Service.

Open nu File Explorer en blader naar het volgende pad:

C: \ Windows \ SoftwareDistribution

Hier is C: de systeemschijf.

Selecteer alle bestanden in de map SoftwareDistribution en klik op Verwijderen. Als het niet alle bestanden verwijdert, start u het systeem opnieuw op en probeert u het opnieuw.Wis de inhoud van de map SoftwareDistribution

Open nogmaals een verhoogde opdrachtprompt, zoals eerder uitgelegd. Typ nu de volgende opdrachten en druk na elke opdracht op Enter om ze uit te voeren:

net start wuauserv net start bits

Start WU-services

Hiermee worden de Windows Update Service en Background Intelligence Transfer Service opnieuw gestart, die we eerder stopten.

Vervolgens moet u de map catroot2 opnieuw instellen.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, probeer dan of het helpt.

2] Gebruik de probleemoplosser voor Windows Update

Windows update probleemoplosser

Soms kan de probleemoplosser voor Windows Update nuttig zijn bij het oplossen van problemen met Windows Update. Het zal de aan Windows Update gerelateerde tijdelijke bestanden wissen, de inhoud van de map Softwaredistributie wissen, Windows Update-componenten repareren en resetten, de status van Windows Update-gerelateerde services controleren, controleren op lopende updates en meer.

Hier is de procedure om de probleemoplosser voor Windows Update uit te voeren. Klik op de Start-knop en vervolgens op het tandwielachtige symbool om de pagina Instellingen te openen. Ga naar Updates en beveiliging en vervolgens naar het tabblad Problemen oplossen . Selecteer de probleemoplosser voor Windows Update en voer deze uit. Start het systeem opnieuw op en kijk.

U kunt ook de online probleemoplosser van Microsoft gebruiken voor Windows-updates. en kijk of dat je helpt.

3] Handmatig Windows Update-componenten opnieuw instellen

Reset Windows-updatecomponenten handmatig en kijk of dat u helpt.

4] Schakel de antivirussoftware tijdelijk uit

Een van de redenen achter het probleem is dat een programma van derden, meestal een antivirusprogramma, het updateproces van Windows verstoort. Probeer uw antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen.

5] Installeer in Clean Boot State

U kunt een schone start uitvoeren en vervolgens Windows Update uitvoeren. Dat heeft velen geholpen.

6] Start de Windows Update Services opnieuw

Open de Service Manager en zorg ervoor dat ze zijn gestart en dat hun opstarttype als volgt is:

  • Background Intelligent Transfer Service: Manual
  • Cryptografische service: automatisch
  • Windows Update Service: handmatig (geactiveerd)

Ik hoop dat dit helpt!

0x80070020