Een commando wordt niet herkend als een intern of extern commando

Ik weet zeker dat je hebt geprobeerd programma's zoals 'CMD', 'DISM' rechtstreeks vanaf de prompt Uitvoeren te starten. Ooit afgevraagd hoe ze onmiddellijk werden gelanceerd? Hoe kan Windows OS vinden waar het zich bevindt? Een eenvoudig voorbeeld is wanneer u een snelkoppeling van een programma maakt, de snelkoppeling weet waar het programma zich bevindt en start het gemakkelijk. Het besturingssysteem houdt een lijst bij met de paden waar de meest voorkomende systeemprogramma's zich bevinden, en dus wanneer u de prompt Uitvoeren gebruikt, wordt deze gemakkelijk gestart. De lijst wordt Windows-omgevingsvariabelen genoemd en als er iets mis gaat, werken de programma's niet. In deze handleiding zullen we u helpen het probleem op te lossen wanneer een commando niet wordt herkend als een intern of extern commando, een uitvoerbaar programma of een batchbestandsprobleem .

Een commando wordt niet herkend als een intern of extern commando

Als u problemen met een programma oplost, moet u ervoor zorgen dat het bestaat. Dit kan zelfs gebeuren met de RUN-prompt die wordt aangeroepen met de WIN + R-snelkoppeling. Ga dus naar C: \ Windows \ System32 \ en kijk of het programma bestaat. U kunt ook zoeken naar het EXE-bestand in de map System 32. Zodra u zeker weet dat het er is, gaan we het probleem oplossen.

Wijzig omgevingsvariabelen

Gebruik WIN + X en selecteer vervolgens Systeem. Hiermee wordt het gedeelte geopend waarin u alle eigenschappen van de pc te zien krijgt.

Selecteer in het linkerdeelvenster de geavanceerde systeeminstelling . Klik op omgevingsvariabelen.

commando niet herkend als een intern of extern commando

Zoek Pad onder Systeemvariabelen en kies BEWERKEN .

Kopieer voordat u gaat bewerken deze hele string en plak deze in Kladblok. Mocht er iets misgaan, dan kunt u het terug plakken.

Zoek naar een mappad ' C: \ Windows \ System32 ', als het er niet is, moet u aan het einde een puntkomma toevoegen.commando niet herkend als een intern of extern commando

Klik op OK om op te slaan en sluit af.

Hierna moet u de computer opnieuw opstarten. Alle paden worden opgepikt wanneer de computer opnieuw opstart.

Nu moet je proberen die programma's uit te voeren die je hebt ontvangen - "... wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, bedienbaar programma of batchbestand" foutmelding en kijk of het probleem is verholpen of niet.

Nu is hier een pro-tip! Als u een aangepast batchbestand wilt starten of als u er een aantal in de map hebt staan, voegt u hier gewoon het pad naar toe. De volgende keer dat u wilt starten, typt u gewoon de naam en het programma wordt gestart. Dit wordt voornamelijk gebruikt door programmeurs om verwijzingen aan hun programma toe te voegen.

commando niet herkend als een intern of extern commando