Hoe u de accounts kunt vinden die zijn gekoppeld aan het e-mailadres en telefoonnummer

Aanmelden voor een nieuwe dienst of een app is een gemakkelijke en snelle taak. Het kost tegenwoordig slechts een paar minuten om uw nieuwe account gereed te maken. Tijdens het surfen op internet melden de meesten van ons zich aan voor tal van apps en services met behulp van onze e-mail-ID's of telefoonnummers. Het kan echter alarmerend zijn om te weten dat uw persoonlijke gegevens, zoals het e-mailadres en telefoonnummers, online kunnen worden misbruikt door cyberaanvallers en kwaadwillende daders. Hier zijn een paar tips om accounts te vinden die aan het e-mailadres en telefoonnummer zijn gekoppeld en om te stoppen als deze schadelijk zijn.

Hoe koppelen we onze persoonlijke gegevens aan verschillende apps en websites

We schrijven ons in voor verschillende diensten, registreren voor gratis aanbiedingen en vullen enquêtes in met behulp van onze e-mailadressen en telefoonnummers. De websites en links lijken misschien niet kwaadaardig en met alle beveiligingsmaatregelen die we tegenwoordig volgen, kunnen we het gevoel hebben dat onze informatie veilig is. In tijden van cyberaanvallen en fraude kunnen bedrijven en hackers echter toegang krijgen tot uw gevoelige informatie.

Laten we eens kijken naar enkele van de gemakkelijke manieren om accounts te vinden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld.

Hoe u accounts kunt vinden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld

Controleer eerst uw inbox en blader door berichten voor accountverificatieverzoeken . Telkens wanneer we ons aanmelden voor een dienst of applicatie, ontvangen we een e-mail waarin wordt gevraagd om het account te verifiëren. Meestal komt een e-mail met een link om het e-mailadres te bevestigen in ons Postvak IN. Het controleren van onze inbox op dergelijke berichten is een slimme manier om te beoordelen wat voor alle services, websites en apps een voorproefje is van onze e-mailaccounts. Het uitvoeren van een grondige controle kan levensreddend zijn, aangezien u zich direct kunt afmelden via de link in dergelijke e-mails. U kunt de zoektermen gebruiken zoals;

  • Controleer uw accountgegevens.
  • Bevestig je e-mailadres.
  • Voltooi je registratie.

U zou dergelijke e-mails moeten kunnen vinden en de situatie kunnen beoordelen. Bepaalde apps en services van derden zijn ook beschikbaar voor het sorteren en afleiden van e-mails die worden verzonden door verschillende websites, apps en een enquête die naar u is verzonden voor registratie.

Het volgende dat u kunt doen, is accounts zoeken die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld via accountinstellingen. U kunt de accounts en profielen die u online heeft aangemaakt snel controleren met uw e-mailadres door dit alleen in uw e-mailprogramma te controleren. De meeste e-mailplatforms zoals Yahoo, Gmail en Outlook bieden de mogelijkheid om profielen te controleren die met het e-mailaccount zijn gemaakt.

Outlook

Om accounts te vinden die zijn gekoppeld aan Outlook of Hotmail, moet u de verschillende profielen en accounts vinden die u hebt gemaakt met de Hotmail- of Outlook-e-mail OP uw Outlook-account. U moet de meerdere registraties van derden en toegang vanuit uw Microsoft-account beheren.

Log in op uw Outlook-e-mail Bezoek uw accountpagina Selecteer het tabblad Privacy Scroll naar beneden naar Overige privacy-instellingen Zoek de sectie Apps en services en klik op de lijst met apps en services die toestemming kunnen hebben om toegang te krijgen tot uw gegevens Scan door de lijst met websites en de toegang intrekken tot apps en accounts die u niet langer gebruikt.

Om de toegang in te trekken, selecteert u Bewerken voor de naam van de app en selecteert u 'Deze machtigingen verwijderen'.

Op deze manier kunt u snel zien welke apps en websites toegang hebben tot uw Outlook-e-mail en bijbehorende gegevens. Bezoek Outlook.com en Microsoft controleer uw instellingen.

Gmail

Vind accounts die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld

Als u over het algemeen een Gmail-ID gebruikt voor abonnementen en registraties, kunt u snel de profielen bekijken die aan uw Gmail-account zijn gekoppeld. In de Google-accountinstellingen kunt u de lijst met alle geautoriseerde websites bekijken. Volg hiervoor de volgende stappen.

  1. Ga naar Google-accountinstellingen.
  2. Selecteer Beveiligingsmenu
  3. Ga naar Verbonden applicaties en sites
  4. Selecteer Toegang beheren
  5. Van daaruit kunt u alle websites bekijken die u heeft aangemeld met het Gmail-account. U kunt de toegang tot ongewenste accounts eenvoudig intrekken.

Ga naar uw accountbeveiligingspagina en open de apps van derden met accounttoegang. In dit gedeelte vindt u de lijst met alle externe apps, die uw accountinformatie kunnen lezen, even de tijd nemen om alle apps en websites die daar worden vermeld zorgvuldig te scannen en de machtigingen intrekken voor de sites die riskant lijken of u niet langer gebruik.

Yahoo

Als u een Yahoo-e-mail-ID gebruikt, zijn hier de stappen voor u. U kunt de accounts die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld gemakkelijk controleren vanuit de Yahoo-mailinterface en de apps kiezen die u toegang wilt verlenen of intrekken.

Klik op het profielpictogram in de accountinformatie.

Selecteer Beheer app- en websiteverbinding - Het geeft een overzicht van alle app-activiteit die onlangs is uitgevoerd. U kunt eenvoudig de toegang tot de apps of websites die u niet meer gebruikt, verwijderen.

Zoek de accounts die aan uw telefoonnummer zijn gekoppeld

Veel websites gebruiken telefoonnummers om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Het is een betrouwbare manier om de authenticiteit van gebruikers te bepalen en ervoor te zorgen dat bots en nepaccounts niet worden aangemaakt met dummy-e-mails. Voor websites en services zoals Google, Facebook en Twitter is vaak telefoonnummerverificatie vereist om een ​​account aan te maken en te herstellen in geval van wachtwoordherstel.

Helaas is het vinden van accounts die aan het telefoonnummer zijn gekoppeld niet eenvoudig en gemakkelijk.

Waarschijnlijk de enige manier om erachter te komen welke apps uw telefoonnummer gebruiken, tenzij er een verzoek voor accountherstel naar het telefoonnummer wordt gestuurd. U moet altijd op de ontvangen berichten letten voor de bevestiging van een ontvangen serviceverzoek of OTP. Als u denkt dat u een onbedoeld of onbekend verzoek heeft ontvangen, controleer dan de services en trek deze in.

U kunt ook apps van derden gebruiken om te achterhalen in welke accounts uw telefoonnummer wordt gebruikt.

Hoe u in de browser opgeslagen accounts kunt controleren

Meestal openen we websites en applicaties in een browser die op uw telefoon of laptop is geïnstalleerd. Browsercache slaat de gegevensinvoer op in de verschillende formulieren en velden. Veel websites gebruiken browsercookies om de informatie die u invoert te bewaren voor snellere weergave en later tijdwinst. Controleer de accountinstellingen van uw browser om de beveiligde accounts en informatie snel te kennen. U kunt ook de lijst krijgen met alle fondsen die u heeft aangemaakt.

Hoe u accounts kunt vinden die aan sociale media zijn gekoppeld

Tegenwoordig kun je met veel apps en websites je registreren en aanmelden met je socialemediaprofielen voor snelle en gemakkelijke toegang. Hoewel dit moeiteloos lijkt, realiseren de meesten van ons zich niet dat de apps met één klik toegang krijgen tot al onze informatie en activiteiten.

Met veel gaming-apps en apps voor sociale media kunnen we inloggen met een Facebook-account, en de meeste vacatureportals integreren nu een LinkedIn-account om snel toegang te krijgen tot onze professionele en academische informatie om in een oogwenk profielen te maken. We houden vaak niet al dergelijke apps en services bij waar we ons aanmelden. Hackers kunnen onze gegevens en gevoelige gegevens misbruiken en we kunnen het slachtoffer worden van cyberpesten, phishingaanvallen, enz. Gelukkig is het gemakkelijk om erachter te komen welke accounts toegang hebben tot onze socialemediaprofielen.

U kunt snel de accounts bekijken die aan uw Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram zijn gekoppeld door naar de instellingen te kijken. Het is verstandig om de accounts die toestemming hebben om in uw socialemediaprofielen te sluipen en uw informatie te gebruiken, nauwkeurig te onderzoeken.

Men moet voorzichtig zijn en de machtigingen voor alle websites en apps, die we niet langer gebruiken, intrekken.

Ook is het aan te raden om in te loggen bij verschillende game-apps en quizzen met een apart e-mailadres of in te loggen als gast.

Controleer uw activiteit op de rekeningen

Het klinkt misschien een beetje omslachtige taak. Een van de beste manieren om te achterhalen tot welke apps en sites u mogelijk toegang heeft tot uw e-mail, is door uw eerdere activiteiten op de verschillende platforms te controleren.

Als u een Microsoft-account heeft, kunt u het Microsoft Activity Dashboard bezoeken.

Als u een Google-account heeft, kunt u uw activiteit controleren door naar myactivity.google.com te gaan en de verschillende bezochte websites en bekeken video's te bekijken.

Evenzo kunt u uw eerdere activiteiten op Facebook ook bekijken en een gedetailleerd overzicht krijgen van uw verschillende acties om te controleren of u zich mogelijk met uw account hebt aangemeld bij apps van derden.

Conclusie

Internet is een buitengewoon risicovolle ruimte waar veel malware en hackers nieuwsgierig kunnen zijn naar uw vitale informatie. Met behulp van één e-mailadres en telefoonnummer kunnen deze hackers gemakkelijk identiteitsdiefstal plegen en u op verschillende manieren schade toebrengen. De beste manier is om accounts te vinden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld en deze bij te houden.

Vind accounts die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld