Fix ERR_BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT-fout voor Google Chrome

De Google Chrome-webbrowser controleert het SSL-beveiligingscertificaat van de webpagina die de gebruiker probeert te openen. Als dit niet lukt, is een fout met betrekking tot SSL-certificaten waarmee een gebruiker te maken kan krijgen tijdens het browsen met Chrome, ERR SLECHTE SSL CLIENT AUTH CERT. Dit kan worden veroorzaakt door vele factoren, zoals de tijd van de computer en de datum is niet synchroon, gegevens in de cache zijn beschadigd, software van derden die op de computer is geïnstalleerd, blokkeert de site, enz.

ERR_BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT

ERR_BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT fout

De oorzaak kan ook aan het einde van de website liggen. De server weigert het certificaat dat de clientwebsite verzendt. Het kan zijn verlopen, of de server vertrouwt zijn uitgever niet. Toch zijn er een paar dingen die u aan uw kant kunt proberen. Om deze fout op te lossen, zullen we de volgende methoden bekijken:

  1. Werk Google Chrome bij.
  2. Synchroniseer datum en tijd.
  3. Browsergegevens wissen.
  4. Softwareconflicten van derden controleren en oplossen.
  5. Wijzig de TLS / SSL3- en QUIC-instellingen.

1] Update Google Chrome

U kunt proberen de nieuwste versie van Google Chrome te downloaden en deze op uw computer te laten installeren en controleren of uw probleem daarmee is opgelost.

2] Datum en tijd synchroniseren

Verkeerde instellingen voor datum en tijd op Windows 10 kunnen ook dit soort conflicten veroorzaken. Dit komt door de incompatibiliteit tussen de validatiedatum van het SSL-certificaat en de systeemklok. Daarom moet de gebruiker zijn systeemklok synchroniseren.

Om dit te doen, begint u door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en op Datum en tijd aanpassen te klikken .

Klik op een knop met de tekst Nu synchroniseren. Het synchroniseert de datum en tijd met de Microsoft-servers.

Het enige dat u nodig heeft, is dat de tijdzone die op dezelfde pagina is ingesteld, correct is.

3] Browsergegevens wissen

De kans is groot dat sommige browsergegevens in strijd zijn met het laden van de website. Dit kan een heel eenvoudige oplossing zijn, maar in dit geval kan worden bewezen dat het een zeer betrouwbare oplossing is.

Begin hiervoor met het openen van Google Chrome. Druk nu op de CTRL + H- toetscombinatie op uw toetsenbord.

Hierdoor wordt een nieuw paneel geopend om uw browsegeschiedenis en andere gegevens te verwijderen. Schakel elk selectievakje in dat u ziet en klik ten slotte op Browsegegevens wissen.

Start uw browser opnieuw en controleer of uw fout is verholpen of niet.

4] Controleer softwareconflicten van derden en los ze op

Internetbeveiligingssoftware van derden, zoals Antivirus, kan ook een oorzaak zijn van deze fout. Om de een of andere reden kunnen ze de webpagina als kwaadaardig of met minder geloofwaardigheid detecteren. En daarom kan dit de webpagina in uw webbrowser blokkeren. Om dit op te lossen, raad ik u aan om te kijken of software van derden, zoals VPN, beveiligingssoftware of een add-on, interfereert en deze uit te schakelen. U kunt uw antivirussoftware openen en de webbeveiliging tijdelijk uitschakelen om te zien of dat helpt.

5] Wijzig de instellingen voor TLS / SSL3 en QUIC

Als tijdelijke maatregel kunt u proberen om TLS1.1 en TLS1.2 uit te schakelen en SSL2 en SSL3 in te schakelen en kijken of dat helpt.

Volg de protocolreparaties voor SSL3 / TLS en QUIC, wat enkele van de redenen zijn om de fout te veroorzaken. Als uw antivirus- of beveiligingssoftware deze instelling biedt, kunt u "SSL / TLS" -protocolfiltering uitschakelen en kijken.

Zijn deze oplossingen effectief?