De muis-scrollsnelheid wijzigen in Windows 10

In Windows 10 wordt de standaard scrollwaarde voor het muiswiel automatisch ingesteld op 3. Als u de snelheid van het scrollen met de muis wilt verhogen of verfijnen om het u gemakkelijker te maken, moet het worden geconfigureerd zoals u het wilt. Laten we eens kijken hoe u de muis-scroll- en cursorsnelheid in Windows 10 kunt wijzigen .

Wijzig de scrollsnelheid van de muis

Wijzig de scrollsnelheid van de muis

Veel geavanceerde muizen en touchpads zijn voorzien van gespecialiseerde stuurprogramma's met veel extra opties die worden weergegeven onder afzonderlijke tabbladen in het venster Muiseigenschappen. Om deze instellingen te configureren, moet u de gebruikershandleiding van uw hardware raadplegen. De andere basisfuncties van uw muis kunnen worden geconfigureerd via de app Instellingen.

Klik eerst op het menu Start door op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken.

Klik vervolgens op Instellingen om de app te openen. Wanneer de app Instellingen verschijnt, klik je op Apparaten .

Selecteer Muis in het menu aan de linkerkant om het muisconfiguratiescherm te openen.

Je zou een schuifregelaar moeten zien. U kunt het gebruiken om de cursorsnelheid te wijzigen .

U kunt ook de gebruiken om in te stellen hoeveel regels het scrollwiel tegelijk moet overslaan voor elke scroll. Houd gewoon de schuifregelaar ingedrukt en sleep deze naar het gewenste nummer.

Standaard staat de waarde van de schuifregelaar al op " 3 ". Indien nodig kunt u het afstemmen om te reageren op elke gevoeligheid tussen 1-100.

Als u een waarde naar keuze wilt invoeren voor de gevoeligheid van uw scrollwiel, opent u de link met de tekst " Extra muisopties ".

Wanneer het muisdialoogvenster verschijnt, kiest u het tabblad " Wiel " naast de aanwijzeropties onder het venster Muiseigenschappen.

muis wiel

Voer in het vak dat wordt weergegeven de waarde in voor de gewenste gevoeligheid van het scrollwiel. In hetzelfde vak vindt u de optie om uw scrollwiel te koppelen aan de functie " Eén pagina tegelijk ".

Lezen: moet u Precisie van aanwijzer verbeteren in Windows uitschakelen?

Voor elke scroll die u maakt, slaat het wiel een hele pagina met inhoud in één keer over in plaats van er regel voor regel doorheen te gaan. Hetzelfde kan ook worden gebruikt om de instellingen aan te passen voor wat bekend staat als "horizontaal scrollen".

Wijzig de scrollsnelheid van de muis