Het aanmeldingsscherm verschijnt twee keer in Windows 10

Als u onlangs een upgrade van uw Windows-computer heeft uitgevoerd of een Windows Update heeft geïnstalleerd en u een probleem ondervindt waarbij u het inlogscherm twee keer ziet verschijnen, kunt u het probleem oplossen door gebruik te maken van deze oplossingen.

Het aanmeldingsscherm verschijnt twee keer in Windows 10

Er zijn grote bugs waarbij sommige mensen zich twee keer moeten aanmelden, dwz het wachtwoord twee keer moeten invoeren voordat ze daadwerkelijk kunnen inloggen op Windows en door kunnen gaan met hun werk. Ik heb persoonlijk met dit probleem te maken gehad, waarbij ik me twee keer moest aanmelden om toegang te krijgen tot de desktop.

  1. Schakel Gebruik mijn aanmeldingsgegevens uit om het instellen van mijn apparaat automatisch te voltooien na een update of herstartinstelling
  2. Uitschakelen Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken
  3. Verwijder dubbele gebruikersnamen.

1] Uitschakelen Gebruik mijn aanmeldingsgegevens om het instellen van mijn apparaat automatisch te voltooien na een update of herstartinstelling

Als u een oudere Windows-versie gebruikte en u onlangs een Windows 10 Feature Update hebt geïnstalleerd, gebruikt uw systeem automatisch de aanmeldingsgegevens om het apparaat gereed te maken voor de nieuwe update. Dit is de belangrijkste reden waarom u het inlogscherm nogmaals ziet, zelfs nadat u de inloggegevens hebt ingevoerd.

U kunt deze functie uitschakelen via het paneel Windows-instellingen. Ga naar Accounts > Aanmeldingsopties . Aan uw rechterkant zou u een Privacy-categorie moeten vinden. Standaard is de optie Mijn aanmeldingsgegevens gebruiken om de instellingen van mijn apparaat automatisch te voltooien na een update of opnieuw opstarten ingeschakeld.

Het aanmeldingsscherm verschijnt twee keer in Windows 10

U moet de knop in de Uit- positie zetten om deze functionaliteit uit te schakelen. Daarna zou u hetzelfde probleem niet op uw computer moeten zien verschijnen.

2] Uitschakelen Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken

Hoewel de hierboven genoemde oplossing in verschillende gevallen werkt, kunt u deze truc ook gebruiken om het voor elkaar te krijgen. Open de instellingen van Gebruikersaccounts. Om dit te doen, druk je op Win + R, typ je netplwiz en druk je op de Enter-knop. U vindt een optie genaamd Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken . Deze optie is standaard ingeschakeld. U moet het vinkje uit het selectievakje verwijderen.

Inlogscherm verschijnt tweemaal in Windows 10 Fall Creators Update

Nu moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren en uw computer opnieuw opstarten. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, opent u hetzelfde dialoogvenster en schakelt u dezelfde functionaliteit opnieuw in.

In eenvoudige bewoordingen: u heeft automatisch inloggen ingeschakeld en weer uitgeschakeld.

3] Verwijder dubbele gebruikersnamen

  • Open de RUN- dialoogbox vanuit het Startmenu en voer netplwiz in .
  • Er zullen twee verschillende gebruikersnamen zijn met dezelfde naam (aangezien ik het probleem al heb opgelost als ik geen dubbele gebruikersnamen heb).
  • Verwijder een van de gebruikers en het probleem komt wel goed.
  • Start de vensters opnieuw en kijk of het probleem is opgelost.

Ik hoop dat deze suggesties je helpen.

Gerelateerd lezen : het aanmeldingsscherm van Windows wordt twee keer weergegeven wanneer u de computer uit de slaapstand haalt