Kun je Windows Updates installeren in de veilige modus in Windows 10?

Veilige modus is een van de beste manieren om problemen in Windows op te lossen. Als het installeren van een bepaalde update uw probleem kan oplossen en u dit niet in de normale modus kunt doen, moet u Windows Updates in de veilige modus installeren . U kunt er ook voor kiezen om een ​​update in Veilige modus te verwijderen als deze een probleem veroorzaakt.

Moet u Windows Updates in de veilige modus installeren?

Moet u Windows Updates in de veilige modus installeren?

Het simpele antwoord is nee. Maar Microsoft raadt u aan dit alleen te doen als u Windows niet normaal kunt starten. De reden waarom het niet wordt aanbevolen, is dat in de veilige modus specifieke stuurprogramma's en componenten niet beschikbaar zijn. Dus als Windows Update een bepaalde service of een onderdeel moet bijwerken en het kan het niet vinden, omdat het is uitgeschakeld, zal het het niet bijwerken. Wanneer u opnieuw opstart, kunnen er enkele fouten optreden die verband houden met intermitterende bestandsfouten of registerfouten. Windows geeft mogelijk een foutmelding:

ERROR_INSTALL_SERVICE_FAILURE

1601 De Windows Installer-service kan niet worden geopend.

Neem contact op met uw ondersteuningspersoneel om te controleren of Windows

De installatieservice is correct geregistreerd

Windows Updates installeren in de veilige modus

Omdat we een netwerkverbinding of internettoegang in de veilige modus nodig hebben, moeten we ervoor zorgen dat netwerken is ingeschakeld met de veilige modus. U kunt Windows 10 op verschillende manieren opstarten in de veilige modus.

1] Herstelmethode gebruiken

Wijzig de standaardinstellingen van Windows 10 Boot

  • Open Windows-instellingen en ga naar Update> Herstel.
  • Klik op de knop Nu opnieuw opstarten onder Geavanceerd opstarten om op te starten in de geavanceerde herstelmodus.
  • Ga nu naar Problemen oplossen> Geavanceerde opties> Opstartinstellingen.
  • Klik op de knop Opnieuw opstarten
  • Vervolgens gaat u naar de opstartinstellingen , waar de vijfde optie is om de veilige modus met netwerkmogelijkheden in te schakelen.
  • Druk op F5 om erin op te starten.

Tip: als u de Shift-toets ingedrukt houdt wanneer u de computer opnieuw opstart vanuit het menu, wordt u direct opgestart in de optie Geavanceerd opstarten.

2] MSCONFIG gebruiken

  • Open Run Prompt (WIN + R) en typ "msconfig" gevolgd door op Enter te drukken
  • Schakel over naar het opstartgedeelte en vink onder de opstartopties het vakje naast 'Veilige modus' aan.
  • Selecteer vervolgens Netwerk uit de keuzerondjes.
  • Klik op Toepassen en start de computer opnieuw op.

Windows 10 Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Eenmaal in de veilige modus, ga naar Instellingen> Update en beveiliging en voer Windows Update uit. Installeer de beschikbare updates.

Microsoft raadt aan dat als u een update installeert terwijl Windows in Veilige modus wordt uitgevoerd, deze onmiddellijk opnieuw installeert nadat u Windows 10 normaal hebt opgestart. Mogelijk moet u de handmatige methode volgen als de updates niet opnieuw worden vermeld. De herinstallatie zorgt ervoor dat eventuele bugs die tijdens de veilige modus zijn verschenen, worden opgelost.

Kun je Windows Updates verwijderen in de veilige modus?

U kunt er ook voor kiezen om Updates, Service Packs en Hotfixes op dezelfde manier te verwijderen. U zult echter geen problemen ondervinden, in tegenstelling tot het installeren van nieuwe updates. De reden dat u geen foutmelding krijgt, is dat het een registratie maakt van wat er is gewijzigd en het toepast wanneer de computer normaal opstart. Hetzelfde gebeurt niet tijdens de installatie van een update, omdat het systeem ervan uitgaat dat de componenten ontbreken.

Download offline Windows-updates en installeer in de veilige modus

Er is een andere manier om updates in Veilige modus te installeren als u geen toegang tot internet heeft. Het is vergelijkbaar met hoe u Windows bijwerkt in de offlinemodus. U moet uitzoeken welke updates moeten worden geïnstalleerd en vervolgens de applicatie gebruiken om te downloaden.

Als u ze liever rechtstreeks van de website van Microsoft downloadt, kunt u zoeken op het KB-nummer van de update en downloaden.

Ik hoop dat de gids gemakkelijk te volgen was en dat je Windows Updates in de veilige modus hebt kunnen installeren.

Windows 10 Veilige modus met netwerkmogelijkheden