Readyboost inschakelen in Windows 10

Windows 10/8/7 heeft de mogelijkheden van ReadyBoost ten opzichte van Windows Vista verbeterd. In dit bericht zullen we zien wat de ReadyBoost-functie is in Windows 10/8/7 / Vista en hoe Readyboost in Windows 10 voor USB, Flash Drive, SD-kaartopslagmedia kan worden ingeschakeld en gebruikt om uw computer te versnellen.

Windows Vista introduceerde een functie genaamd ReadyBoost. In zekere zin bestaat Ready Boost voor harde schijven al in de vorm van paginabestanden. Merk op dat hierdoor het wisselbestand niet op een flashdisk wordt geplaatst; het bestand wordt nog steeds op schijf gebackupt; dit is een cache. Als de gegevens niet in de ReadyBoost-cache worden gevonden, vallen ze terug op de harde schijf. Met deze functie kunt u uw pc versnellen met een USB-geheugen.

readyboost in Windows

ReadyBoost in Windows OS

Windows ondersteunt de volgende vormfactoren voor ReadyBoost:

 • USB 2.0 flash-schijven
 • Secure Digital (SD) -kaarten
 • CompactFlash-kaarten.

Normaal gesproken gebruikt Windows een deel van uw harde schijf als een soort kladblok en schrijft het tijdelijke gegevens ernaar terwijl het werkt. Maar harde schijven zijn veel langzamer dan geheugenkaarten. Dus met de ReadyBoost-functie kunt u in plaats daarvan een USB-drive (of een van de drie bovenstaande) gebruiken. Zodra je hem aansluit, krijg je een pop-upscherm waarin je wordt gevraagd om de bestanden te openen of om 'het systeem te versnellen'. Als u op de laatste klikt, werkt uw USB-drive als een 'kladblok'.

ReadyBoost profiteert van het feit dat flash-geheugen kortere zoektijden biedt dan harde schijven. In wezen betekent dit dat uw systeem sneller naar een bepaalde locatie op een flash-schijf kan gaan dan naar een overeenkomstige plek op een harde schijf. Harde schijven zijn sneller voor grote opeenvolgende leesbewerkingen; Flash-schijven zijn sneller voor kleine, willekeurige leesbewerkingen.

ReadyBoost-compatibele USB-apparaten

De basisvereisten zijn:

 • De USB-stick moet minimaal USB 2.0 zijn
 • Het apparaat moet 3,5 MB / s kunnen uitvoeren voor 4 KB willekeurige leesbewerkingen uniform over het hele apparaat en 2,5 MB / s voor 512 KB willekeurige schrijfbewerkingen uniform over het apparaat.
 • De USB-stick moet minimaal 230 MB vrije ruimte hebben

Hoeveel boost kun je verwachten van Ready Boost? Nou, zoals bij zoveel andere prestatieproblemen, hangt het ervan af. Als uw interne geheugen groter is dan u nodig heeft, zal Ready Boost niet veel voor u doen. Zo niet, verwacht dan ECHTE verbetering te zien.

Is ReadyBoost nuttig, effectief of de moeite waard?

ReadyBoost kan handig zijn als uw Windows-computer minder RAM heeft - zeg minder dan 1 GB. Als je een ReadyBoost-compatibele USB hebt, kun je deze gebruiken om enig verschil in de prestaties te zien - vooral wanneer SuperFetch / SysMain-service ook is ingeschakeld.

ReadyBoost heeft veel veranderingen ondergaan. Het kan uw computer versnellen door opslagruimte te gebruiken op de meeste USB-flashstations en flashgeheugenkaarten. Wanneer u een ReadyBoost-compatibel opslagapparaat op uw computer aansluit, biedt het dialoogvenster AutoPlay u de mogelijkheid om uw computer te versnellen met ReadyBoost.

Schakel Readyboost in Windows 10 in

readyboost

Om de ReadyBoost-functie in Windows 10/8/7 in of uit te schakelen:

 • Sluit een flashstation of flash-geheugenkaart aan op uw computer.
 • Klik in het dialoogvenster Autoplay onder Algemene opties op Mijn systeem versnellen .
 • Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op het tabblad ReadyBoost en voer een van de volgende handelingen uit:
  • Om ReadyBoost uit te schakelen, klikt u op Dit apparaat niet gebruiken .
  • Om de maximaal beschikbare ruimte op de flashdrive of geheugenkaart te gebruiken voor ReadyBoost, klikt u op Dit apparaat toewijzen aan ReadyBoost . Windows laat alle bestanden die al op het apparaat zijn opgeslagen, maar gebruikt de rest om uw systeemsnelheid te verhogen.
  • Om minder dan de maximaal beschikbare ruimte op het apparaat voor ReadyBoost te gebruiken, klikt u op Dit apparaat gebruiken en verplaatst u de schuifregelaar om de hoeveelheid beschikbare ruimte op het apparaat te kiezen dat u wilt gebruiken.
 • Klik op Toepassen> OK.

Om ReadyBoost uw computer effectief te laten versnellen, moet de flashdrive of geheugenkaart ten minste 1 gigabyte (GB) beschikbare ruimte hebben. Als uw schijf of kaart niet genoeg beschikbare ruimte heeft voor ReadyBoost, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd wat ruimte vrij te maken. Gebruik voor de beste resultaten een flashstation of flashgeheugenkaart met ten minste de dubbele hoeveelheid beschikbare ruimte als de hoeveelheid geheugen (RAM) op uw computer.

Tips voor Windows ReadyBoost

Als u deze optie selecteert, kunt u kiezen hoeveel geheugen op het apparaat u hiervoor wilt gebruiken. Wanneer u een apparaat instelt om met ReadyBoost te werken, laat Windows u zien hoeveel ruimte u aanbeveelt om het te gebruiken voor optimale prestaties.

Readyboost in Windows 10

Om ReadyBoost uw computer effectief te laten versnellen, moet de flashdrive of geheugenkaart ten minste 1 GB beschikbare ruimte hebben. Als uw apparaat niet genoeg beschikbare ruimte heeft voor ReadyBoost, ziet u een bericht waarin staat dat u wat ruimte op het apparaat moet vrijmaken als u het wilt gebruiken om uw systeem te versnellen.

Als u een USB-apparaat specifiek voor deze functie wilt gebruiken, kunt u ReadyBoost in- of uitschakelen - het elimineert de vereiste om uw apparaat in te stellen voor ReadyBoost elke keer dat u het aansluit.

Hier zijn enkele tips waar u op moet letten bij het selecteren van een USB-flashstation of flash-geheugenkaart voor gebruik met ReadyBoost:

 • Op het tabblad ReadyBoost kunt u beslissen hoeveel opslagruimte op een verwisselbaar apparaat u wilt gebruiken om uw systeemsnelheid te verhogen.
 • De minimale hoeveelheid beschikbare ruimte die wordt aanbevolen voor ReadyBoost om uw computer effectief te versnellen, is 1 GB.
 • Gebruik voor het beste resultaat een flashdrive of flashgeheugenkaart met beschikbare ruimte van ten minste het dubbele van de hoeveelheid geheugen (RAM) in uw computer, en bij voorkeur vier keer zoveel geheugen. Als uw computer bijvoorbeeld 1 GB RAM heeft en u sluit een 4 GB USB-flashdrive aan, reserveer dan minimaal 2 GB op de flashdrive om de beste prestatiewinst uit ReadyBoost te halen, en bij voorkeur de volledige 4 GB. Hoeveel geheugen u nodig heeft, hangt af van hoe u uw computer gebruikt. Door veel programma's tegelijk open te houden, wordt meer geheugen gebruikt.
 • Geef ReadyBoost 2 GB tot 4 GB ruimte voor de beste resultaten op de meeste computers. U kunt op de meeste flashstations en flashgeheugenkaarten meer dan 4 GB ruimte reserveren voor ReadyBoost. (Opslagapparaten die zijn geformatteerd met het oudere FAT32-bestandssysteem kunnen niet meer dan 4 GB opslaan.) U kunt maximaal 32 GB beschikbare ruimte gebruiken op een enkel verwijderbaar opslagapparaat met ReadyBoost en tot 256 GB in totaal per computer (door maximaal acht USB-flashstations of flashgeheugenkaarten in dezelfde computer).
 • Om met ReadyBoost te kunnen werken, moet een USB-stick USB 2.0 of hoger ondersteunen. Uw computer moet ten minste één vrije USB 2.0-poort hebben waarop u de flashdrive kunt aansluiten. ReadyBoost werkt het beste als u de flashdrive rechtstreeks op een USB-poort op de computer aansluit, in plaats van op een externe USB-hub die wordt gedeeld met andere USB-apparaten.
 • Als u zeker wilt weten dat een USB-flashstation werkt met ReadyBoost, zoek dan naar een opmerking van de fabrikant dat de flashdrive "Enhanced for ReadyBoost" is. Niet alle fabrikanten vermelden dit op hun verpakking. Als er geen melding wordt gemaakt van ReadyBoost-compatibiliteit, werkt de flashdrive mogelijk nog steeds met ReadyBoost.
 • Er zijn veel verschillende soorten flash-geheugenkaarten, zoals CompactFlash en Secure Digital (SD) geheugenkaarten. De meeste geheugenkaarten werken met ReadyBoost. Sommige SD-geheugenkaarten werken niet goed met ReadyBoost vanwege problemen met de SD-kaartinterface. ReadyBoost geeft een waarschuwingsbericht weer als u probeert een van deze kaarten te gebruiken.

Welke soorten geheugenapparaten werken er mogelijk niet mee:

 • Als uw computer een harde schijf heeft die gebruikmaakt van solid-state drive (SSD) -technologie, ziet u mogelijk geen optie om uw computer te versnellen met ReadyBoost wanneer u een USB-flashdrive of flash-geheugenkaart aansluit. Het is mogelijk dat u in plaats daarvan het bericht krijgt: " Readyboost is niet ingeschakeld op deze computer omdat de systeemschijf snel genoeg is en het is onwaarschijnlijk dat ReadyBoost enig extra voordeel zal bieden ." Dit komt omdat sommige SSD-schijven zo snel zijn dat het onwaarschijnlijk is dat ze profiteren van ReadyBoost.
 • In sommige situaties kunt u mogelijk niet al het geheugen op uw apparaat gebruiken om uw computer te versnellen. Sommige flash-geheugenapparaten bevatten bijvoorbeeld zowel langzaam als snel flash-geheugen, maar ReadyBoost kan alleen snel flash-geheugen gebruiken om uw computer te versnellen.

ReadyBoost tweak die niet werkt

Er zijn verschillende manieren die op het net worden voorgesteld om uw USB compatibel te maken met enkele hacks of tweaks. Hier is een dubieuze aanpassing die ik tegenkwam:

Sluit het apparaat aan en open de Apparaateigenschappen. Om dit te doen, klikt u op Start> Deze computer> Klik met de rechtermuisknop op Apparaat> Eigenschappen> Readyboost-tabblad

Selecteer 'Stop met het opnieuw testen van dit apparaat wanneer ik het aansluit'. Verwijder het apparaat.

Open Regedit en ga naar:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows-NT / CurrentVersion / EMDgmt

Wijzig de apparaatstatus in 2, ReadSpeedKBs in 1000, WriteSpeedKBs in 1000. Sluit het apparaat opnieuw aan. Readyboost zou moeten werken.

Maar het gebruik van dergelijke methoden laat Windows alleen maar denken dat dergelijke USB-drives compatibel zijn. Verwacht in dergelijke gevallen geen prestatieverbetering! U loopt ook het risico gegevens te verliezen als u het apparaat verwijdert voordat u het in Windows afsluit. Gebruik dus altijd de optie 'Hardware veilig verwijderen'.

In werkelijkheid versnelt u het besturingssysteem niet, aangezien de computer de harde schijf van de computer gebruikt en niet het USB-geheugen voor de Ready boost.

ReadyBoost-monitor

readyboost-monitor

Als je ReadyBoost-pieken, cachegrootte, grafiek, lees- en schrijfsnelheid wilt volgen, wil je misschien de draagbare freeware ReadyBoost Monitor bekijken.

Laat het ons weten als u ReadyBoost op uw computer gebruikt.

Readyboost in Windows 10