Herstel lsass.exe beëindigd en problemen met hoog CPU- of schijfgebruik

LSASS.exe of Local Security Authority Subsystem Service is een proces op het Windows-besturingssysteem. Het is waardevol bij het afdwingen van het beveiligingsbeleid op de computer. Wanneer een gebruiker inlogt op de Windows Server, is hij verantwoordelijk voor het afhandelen van de wachtwoordwijzigingen en het maken van de toegangstokens tijdens het bijwerken van het beveiligingslogboek. Het is vaak het doelwit van malware en wordt nagebootst. De oorspronkelijke locatie van dit bestand is C: \ Windows \ System32 wanneer C: uw systeempartitie is. Dus als het proces met een vergelijkbare naam wordt uitgevoerd in Taakbeheer maar de locatie anders is, weet u dat het proces een bedreiging vormt en misbruik maakt van de beveiliging op uw computer. In dit artikel zullen we het hoge resourceverbruik op de originele lsass.exe op Windows bespreken.

lsass.exe Hoog CPU- en schijfgebruik

lsass.exe Hoog CPU- en schijfgebruik

De hoofdoorzaak van dit probleem met een hoog CPU- en schijfgebruik kan niet worden beperkt tot één enkele boosdoener, en dat is malware. Dus begin met het uitvoeren van een volledige systeemscan met uw antivirussoftware. U kunt ook tijdens het opstarten systeembestandscontrole uitvoeren om een ​​mogelijk beschadigd bestand lsass.exe te vervangen.

Als u verder onderzoek moet doen, kunt u de Active Directory Data Collector-set van de Performance Monitor op een computer gebruiken.

Deze methode werkt alleen op de recente versies van Windows Server. Om deze fout op te lossen, moeten we beginnen met het uitvoeren van Active Directory Data Collector.

Begin door Serverbeheer te openen of door Prestatiemeter te openen .

Om de prestatiemeter te openen, kunt u op WINKEY + R-knopcombinaties drukken om het hulpprogramma Uitvoeren te starten . Typ nu het volgende en druk op Enter:

Perfmon.msc

Navigeer nu vanuit de navigatiebalk aan de linkerkant naar Diagnostics> Betrouwbaarheid en Prestaties> Data Collector Sets> Systeem.

Klik met de rechtermuisknop op Active Directory Diagnostics en selecteer Start in het contextmenu.

Het duurt ongeveer 300 seconden of 5 minuten, afhankelijk van de prestatiemogelijkheden van uw hardware, om de vereiste gegevens te verzamelen en het zal dan wat extra tijd kosten om een ​​rapport samen te stellen. En deze beide timings zijn onderling afhankelijk van elkaar.

Eenmaal samengesteld, is het rapport te vinden onder Diagnose> Betrouwbaarheid en prestaties> Rapporten> Systeem> Active Directory-diagnose.

Dit rapport bevat alle informatie en conclusies uit het rapport. Dit betekent niet dat het de exacte oorzaak van de fout bevat, maar het helpt u bij het onderzoeken van de echte oorzaak van het probleem.

lsass.exe is onverwachts beëindigd

Het bericht dat wordt weergegeven, heeft meestal de volgende indeling:

Het systeem wordt afgesloten. Sla al het onderhanden werk op en log uit. Alle niet-opgeslagen wijzigingen gaan verloren. Deze afsluiting is geïnitieerd door NT AUTHORITY \ SYSTEM. Het uitschakelen begint over 60 seconden. Afsluitingsbericht: Het systeemproces "C: \ WINDOWS \ system32 \ lsass.exe" is onverwacht beëindigd met statuscode - 999. Het systeem wordt nu uitgeschakeld en opnieuw opgestart.

Als lsass.exe onverwachts wordt beëindigd waardoor het systeem opnieuw wordt opgestart, is de kans groot dat uw computer is geïnfecteerd. U moet een volledige scan uitvoeren met uw beveiligingssoftware.

Bovendien kunt u Clean Boot uitvoeren en handmatig problemen oplossen en erachter komen welk proces of code van derden dit probleem kan veroorzaken.

Het beste!

Andere berichten over processen die veel resources gebruiken:

 • Systeem onderbreekt een hoog CPU-gebruik
 • WMI-provider Host Hoog CPU-gebruiksproblemen
 • Windows Modules Installer Worker verbruikt hoog CPU- en schijfgebruik
 • Desktop Window Manager dwm.exe verbruikt een hoge CPU
 • iTunes Hoog CPU-gebruik
 • OneDrive-probleem met hoog CPU-gebruik
 • Ntoskrnl.exe hoog CPU- en schijfgebruik
 • Desktop Window Manager dwm.exe verbruikt een hoge CPU
 • Windows Driver Foundation met hoge CPU
 • VSSVC.exe hoog schijfgebruik
 • Wuauserv hoog CPU-gebruik
 • Windows Shell Experience Host gebruikt een hoge CPU
 • Windows Image Acquisition Hoog CPU- en schijfgebruik.