Vliegtuigmodus in Windows 10

Wat is de vliegtuigmodus in Windows 10? Lees hoe u de vliegtuigmodus in- of uitschakelt in Windows 10 of individuele netwerken inschakelt. Wat doe je als de vliegtuigmodusschakelaar vastzit, uitgegrijsd is of niet werkt, en je hem niet aan of uit kunt zetten? Dit bericht bespreekt dit allemaal.

Met de vliegtuigmodus kunt u alle draadloze signalen van en naar uw Windows 10-apparaat uitschakelen, zoals Surface Book, Dell XPS of iets anders met Windows 10 OS. In de vliegtuigmodus kunt u geen verbinding maken met een extern netwerk zoals internet, WLAN of Bluetooth, enz.

Vliegtuigmodus in Windows 10

Volgens Microsoft zijn alle volgende services uitgeschakeld wanneer u de vliegtuigmodus inschakelt:

 1. Internet
 2. Bluetooth
 3. Mobiele data
 4. GPS
 5. GNSS
 6. NFC (Near Field Communications).

Vliegtuigmodus in- / uitschakelen in Windows 10

Als uw omstandigheden of omgeving vereisen dat u alle netwerken en draadloze signalen van uw Windows 10-apparaat uitschakelt, kunt u dit op de volgende manieren doen.

[A] Gebruik een hardwareschakelaar

Veel apparaten hebben een hardwareschakelaar om de vliegtuigmodus in of uit te schakelen. U kunt die knop of schakelaar gebruiken om alle draadloze signalen van uw apparaat uit te schakelen. Microsoft zegt echter dat het gebruik van een hardwareschakelaar niet noodzakelijk alle draadloze communicatie uitschakelt. Sommige Windows Store-apps hebben de mogelijkheid om de hardwareschakelaar te omzeilen om verbinding te maken met gps of mobiele data. De beste methode is volgens Microsoft om de knop Vliegtuigmodus te gebruiken die beschikbaar is via Meldingen in het systeemvak.

[B] Gebruik de snelkoppeling Meldingen

Om de status van de vliegtuigmodus in Windows 10 te wijzigen, klikt u op het pictogram Meldingen. Scroll naar beneden om de opties te zien. Klik op de knop Vliegtuigmodus om deze in of uit te schakelen.

Vliegtuigmodus in Windows 10

De meldingsmethode is de snelste methode en is betrouwbaar in vergelijking met een hardwareschakelaar, omdat deze ervoor zorgt dat alle draadloze netwerken zijn uitgeschakeld. Het zorgt er ook voor dat geen enkele app de vliegtuigmodus probeert te omzeilen, aangezien het besturingssysteem in de vliegtuigstatus blijft zolang u het niet instrueert om het uit te schakelen. Om de vliegtuigmodus uit te schakelen, klikt u gewoon op het vliegtuigpictogram in uw systeemvak en klikt u op de knop Vliegtuigmodus.

[C] Gebruik Windows 10-instellingen

Als het meldingenmenu om de een of andere reden niet verschijnt, kunt u Instellingen gebruiken om de vliegtuigmodus in Windows 10 uit of in te schakelen. Volg deze stappen:

 1. Open het menu Start
 2. Klik op Instellingen
 3. Klik op Netwerk en internet om gerelateerde instellingen te openen
 4. In het linkerdeelvenster ziet u Vliegtuigmodus als de tweede optie
 5. Klik op Vliegtuigmodus in het linkerdeelvenster en verplaats de schakelaar, in het rechterdeelvenster, naar rechts zodat deze UIT wordt weergegeven onder Vliegtuigmodus; Het paneel toont ook alle beschikbare draadloze netwerken, inclusief Bluetooth en WiFi, die nu automatisch worden uitgeschakeld en grijs worden weergegeven

Vliegtuigmodus in Windows 10

U ziet het vliegtuigpictogram in uw systeemvak wanneer de vliegtuigmodus is ingeschakeld. Klik erop of op het pictogram Meldingen om naar de hot-opdrachten te gaan en de vliegtuigmodus uit te schakelen.

Schakel individuele netwerken in de vliegtuigmodus in

Het kan zijn dat u soms een bepaald netwerk wilt inschakelen, zelfs nadat u de vliegtuigmodus hebt ingeschakeld. U bevindt zich bijvoorbeeld in de vliegtuigmodus maar u wilt Bluetooth om de een of andere reden gebruiken, u kunt dit doen met de optie Vliegtuigmodus in Instellingen. In stap 5 hierboven zei ik dat het rechterdeelvenster alle draadloze netwerken toont waarmee uw apparaat compatibel is. U kunt individuele netwerken inschakelen door de bijbehorende schakelaar naar de status AAN te slepen.

Vliegtuigmodusschakelaar zit vast, is uitgegrijsd of werkt niet

Als Windows 10 vastzit in de vliegtuigmodus, zijn hier enkele dingen die u misschien wilt proberen als u problemen ondervindt. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat als uw apparaat een fysieke Wi-Fi aan / uit-knop of -schakelaar heeft, deze in de stand Aan staat.

1] Druk op de Fn + Radio Tower-toets . Op mijn Dell zit het tussen de F12 en de PrtScr-sleutel.

sleutel

2] Misschien verstoort iets de werking ervan. Start Windows 10 opnieuw op. Log niet in. Op het inlogscherm ziet u rechtsonder in uw scherm een ​​Wi-Fi-pictogram. Klik erop en kijk of je de vliegtuigmodus kunt in- of uitschakelen.

3] Koppel alles los, inclusief de kabels, het netsnoer, USB enz. Verwijder de batterij. Schakel het apparaat uit. Wacht een minuut. Plaats de batterij terug, zet hem aan en kijk of hij heeft geholpen.

4] Open Apparaatbeheer. Kijk onder Netwerkadapters of er op een WAN-mininipoort een gele markering staat. Als dit het geval is, verwijder het dan en installeer het opnieuw.

5] Typ regedit in Taakbalk zoeken. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren. Navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ Class

Klik met de rechtermuisknop op Klasse en druk op Zoeken. Zoek naar RadioEnable . Zorg ervoor dat de waarde 1 is . Zo niet, verander dan de waarde in 1. Als RadioEnable het niet bestaat, maak het dan aan.

Start Windows 10 opnieuw.

Ik hoop dat je dit bericht nuttig vindt.

Verwante leest:

 1. Windows 10 zit vast in de vliegtuigmodus
 2. De vliegtuigmodus wordt automatisch ingeschakeld
 3. De vliegtuigmodus wordt steeds in- en uitgeschakeld
 4. De vliegtuigmodus wordt niet uitgeschakeld
 5. Vliegtuigmodus grijs weergegeven.