Spraakherkenning uitschakelen in Windows 10

In dit bericht zullen we u door het proces leiden van het uitschakelen van spraakherkenning in Windows 10 v1809 . Spraakherkenning is een technologie die wordt gebruikt voor het besturen van computers met spraakopdrachten. Met spraakherkenning kunt u opdrachten uitspreken waarop de computer zal reageren, en u kunt ook tekst dicteren naar de computer, waardoor u de woorden niet meer in een teksteditor of tekstverwerkingssoftware hoeft te typen. Met de functie Spraakherkenning kunt u communiceren met uw computer. U kunt het vermogen van uw computer verbeteren om uw eigen stem beter te begrijpen, om de nauwkeurigheid van de dictie te verbeteren. Om de nauwkeurigheid ervan te verbeteren, moet u echter 'de functie trainen'. Als u de prestaties niet bevredigend vindt, volgt u de onderstaande instructies om deze uit te schakelen.

Schakel spraakherkenning uit in Windows 10

Schakel spraakherkenning uit in Windows 10

Om spraakherkenning in Windows 10 uit te schakelen, opent u Instellingen> Toegankelijkheid> Spraak en schakelt u Spraakherkenning in of uit om deze functie in of uit te schakelen.

Schakel de functie voor online spraakherkenning uit

Met online spraakherkenning kunt u praten met Cortana en apps die spraakherkenning in de cloud gebruiken.

1] Via Instellingen

Schakel de functie voor online spraakherkenning uit

Om online spraakherkenning uit te schakelen in Windows 10:

  1. Klik op ' Start ' en selecteer ' Instellingen '.
  2. Navigeer naar het gedeelte 'Privacy'.
  3. Schakel over naar ' Spraak ' en schuif in het rechterdeelvenster de schakelaar om de functie onder ' Online spraakherkenning ' uit te schakelen .

Er zijn spraakservices op uw apparaat en in de cloud. Het is omdat Microsoft essentiƫle informatie van deze services verzamelt om de gebruikerservaring te verbeteren. Om dit te stoppen, schakelt u de optie ' Kennismaken ' ook uit onder ' Personalisatie voor handschrift en typen '.

2] Via Register-editor

Open het dialoogvenster ' Uitvoeren ' door in combinatie op Windows + R te drukken. Typ ' regedit ' in het lege veld van het dialoogvenster en druk op ' Enter '.

Navigeer vervolgens naar het volgende adres-

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Speech_OneCore \ Settings \ OnlineSpeechPrivacy

Controleer de standaardwaarde van HasAccepted in het rechterdeelvenster van het venster.

  • HasAccepted = 1 , geeft aan dat online spraakherkenning is ingeschakeld.

Om de functie permanent uit te schakelen, dubbelklikt u op de toets en wijzigt u de D-woordwaarde van 1 in 0 .

Register-hack

Houd er rekening mee dat u, zelfs als u 64-bits Windows gebruikt, zoals in mijn geval, nog steeds een 32-bits DWORD-waarde moet maken.

Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Hierna zou u de Windows Spraakherkenning-functie niet moeten vinden in Windows 10.