Wijzig het primaire e-mailadres van het Microsoft-account voor Windows 10

Uw primaire Microsoft-account in Windows 10 biedt een gemakkelijke manier om u aan te melden bij Microsoft-services waarmee u uw gebruikerservaring kunt maximaliseren. Maar wat als u de behoefte voelt om het op een dag te veranderen? In dit bericht zullen we zien hoe u het primaire Microsoft-account-e-mailadres op Windows 10/8- apparaten kunt wijzigen.

Wijzig het primaire e-mailadres van het Microsoft-account

Als u het e-mailadres van uw primaire Microsoft-account dat aan uw Windows-apparaat is gekoppeld, wilt wijzigen, kunt u een alias kiezen of een nieuwe maken en deze vervolgens primair maken.

Ga naar uw Microsoft-accountpagina en log in. Selecteer vervolgens het tabblad ' Uw gegevens ' naast de optie 'Account'.

Wijzig het primaire Microsoft-account

Selecteer vervolgens " Beheren hoe u zich aanmeldt bij Microsoft ". Mogelijk wordt u gevraagd om u opnieuw aan te melden bij uw Microsoft-account.

Log opnieuw in zodat u toegang krijgt tot deze streng beveiligde pagina.

Beheer account

Deze pagina toont de volledige lijst van alle e-mailadressen, inclusief:

  • Primair e-mailadres : dit is het e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen op uw account, en andere services gebruiken dit account om u op de hoogte te stellen van iets belangrijks of hun services.
  • Aliassen - Het is gewoon een extra accountnaam die een e-mailadres, telefoonnummer of Skype-naam kan zijn. Aliassen gebruikt dezelfde inbox, contactenlijst en accountinstellingen als de primaire alias.

Op deze pagina kunt u het primaire e-mailadres van uw Microsoft-account wijzigen in een ander e-mailadres dat al wordt vermeld.

account-aliassen

Om naar een ander primair e-mailadres over te schakelen, kiest u de optie 'Primair maken ' naast een bestaande alias.

Als u een nieuwe alias wilt maken en er vervolgens naar wilt wijzigen, drukt u op de link " E-mail toevoegen " om een ​​e-mailadres toe te voegen, en maakt u er dan het primaire e-mailadres van.

add-alias

Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven waarin de impact van het verwijderen van een aliasaccount wordt vermeld, waarin u wordt gevraagd de actie te bevestigen. U dient het bericht te lezen en vervolgens op Verwijderen te drukken als u verder wilt gaan.

Nadat u dit hebt gedaan, wordt uw primaire Microsoft-account voor Windows 10 gewijzigd.

Lezen : Hoe een Windows 10-licentie aan een Microsoft-account te koppelen.