Systeeminfo: ontdek wanneer uw Windows 10 is geïnstalleerd en meer

SystemInfo of System Info command tool in Windows zal u alles vertellen wat u moet weten over uw computersysteem. Als u wilt weten wanneer uw Windows is geïnstalleerd en veel andere informatie over uw systeem, is deze ingebouwde tool erg handig.

Systeeminfo-tool

systeeminformatie

Om de System Info Tool uit te voeren, moet u een verhoogd opdrachtpromptvenster openen. U kunt het doen in Windows 8, met behulp van het WinX-menu. Typ in Windows 7 of Windows Vista cmd in de zoekbalk van het startmenu. In het 'cmd'-resultaat dat verschijnt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Typ vervolgens systeminfo in de opdrachtprompt en druk op Enter.

Hierdoor wordt gedetailleerde configuratie-informatie over een computer en het besturingssysteem weergegeven, inclusief de configuratie van het besturingssysteem, beveiligingsinformatie, product-ID en hardware-eigenschappen, zoals RAM, schijfruimte en netwerkkaart, inclusief opstarttijd van het systeem, BIOS-versie, processorgegevens , Geheugendetails, paginabestandsinformatie, geïnstalleerde hotfixes, enz.

Enkele parameters of schakelaars vermeld op TechNet:

  • /? : Geeft Help weer.
  • / p Wachtwoord: specificeert het wachtwoord van het gebruikersaccount dat is opgegeven in de parameter / u.
  • / s Computer: specificeert de naam of het IP-adres van een externe computer. De standaardinstelling is de lokale computer.
  • / u Domain \ User: voert de opdracht uit met de accountmachtigingen van de gebruiker gespecificeerd door User of Domain \ User. De standaardinstelling zijn de machtigingen van de huidige aangemelde gebruiker op de computer die de opdracht geeft.
  • / fo TABLE: Specificeert het formaat dat voor de uitvoer moet worden gebruikt. Geldige waarden zijn TABLE, LIST en CSV. Het standaardformaat voor uitvoer is LIST.
  • / nh: onderdrukt kolomkoppen in de uitvoer. Geldig als de parameter / fo is ingesteld op TABLE of CSV.

TIP : Ontdek hoe u de systeemconfiguratiedetails op uw Windows-bureaublad kunt weergeven.

Morgen zullen we lezen over de vier ingebouwde hulpprogramma's voor systeeminformatie in Windows 10.

systeem-info-tool-windows